"Edukativni centar za obrazovanje odraslih" Sarajevo

Osposobljavanje

Programi osposobljavanja-namijenjeni su osobama za stjecanje znanja, vještina i navika koje će omogućiti polazniku da nakon završetka programa, uz minimalno vrijeme, samostalno i produktivnije obavlja poslove i radne zadatke za pojedina jednostavnija zanimanja.

Osposobljavanje koje provodimo je zanimljivo osobama koje žele proširiti svoje znanje, povezati iskustvo s teorijom, a pri tome imaju mogućnost izabrati jedan od naših programa iz široke lepeze obrazovnih područja.

Kroz programe osposobljavanja polaznici će steći kvalitetnije profesionalno obrazovanja na temelju kojega je moguć daljnji osobni razvoj u struci; spoznati vlastite mogućnosti i dosege; spoznati radne, zakonske, ekonomske i socijalne odnose; planirati postupke i tok rada, upotrebu alata, materijala i komponenata; primijeniti tehničke podatke o materijalima, komponentama, alatima, mašinama i uređajima kao i osposobiti se za samostalnu upotrebu literature i usavršavanja u struci i zanimanju kao i kvalitetnije komuniciranje sa strankama.

Program osposobljavanja su prihvatljivi za polaznike koji i sa završenom samo osnovnom školom imaju mogućnost stjecanja znanja, sposobnosti i vještina za obavljanje jednostavnih stručnih poslova.

Težište u programima osposobljavanja je isključivo na strukovnim sadržajima i praktičnim vježbama. Ovako koncipirani programi olakšavaju službama zapošljavanja da brzo i efikasno, po potrebi, rješavaju aktualna pitanja radne snage.